Project

Laboratorium Paalbergweg 2-4 Amsterdam


Uitgevoerd door

Op dit adres hebben wij in samenwerking met een aantal andere partijen een laboratorium gerealiseerd. MeiraGTx Netherlands B.V. is een biofarmaceutisch bedrijf dat lokale gentherapie ontwikkelt voor verschillende indicaties, met behulp van virus gemedieerde gen overdracht.

Vorig jaar hebben wij op dit adres het volledige gebouw gerenoveerd op werktuigkundig en elektrotechnisch gebied. Hierdoor is het energielabel verlaagt van G naar A. Voor het laboratorium hebben wij ook weer de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden verricht.

Elektrotechnische werkzaamheden

Dit houdt onder meer in dat we alle elektrotechnische installaties hebben geplaatst inclusief data installatie, noodstroomaggregaat en UPS. We hebben voor het laboratorium ook de verlichting aangebracht.

Werktuigbouwkundige werkzaamheden

De apparatuur in zo’n laboratorium geeft natuurlijk een hoge interne warmtelast. Hiervoor hebben we additionele koeling geplaatst. Er zijn kunststof afzuigkanalen aangebracht ten behoeve van de zuurkasten en er is 5-voudige ventilatie aangebracht met onderdruk in de laboratoria. Er is een CO2-, O2- en perslucht installatie geplaatst.

Sanitaire voorzieningen

Hygiëne speelt een uiterst belangrijke rol in laboratoria. We hebben verschillende sanitaire voorzieningen geplaatst zoals boiler met recirculatie leiding, nooddouches, oogdouches en wastafels.

Demiwater installatie

Het leidingwater in Nederland bevat tal van componenten die invloed hebben op de kwaliteit. In laboratoria worden hoge kwaliteitseisen gesteld aan het proceswater. Daarom hebben we een demiwater installatie geplaatst.