Project

Vervangen 12 CV-ketels


Opdrachtgever

Uitgevoerd door

In opdracht van Woongoed Zeist, worden in zeven technische ruimten op verscheidene locaties in Zeist, de bestaande CV ketels vervangen voor nieuwe HR ketels. In totaal zullen wij 22 stuks nieuwe ketels plaatsen, variërend tussen een vermogen van 180 en 300 kW per stuk. Tevens worden o.a. de rookgasafvoeren, afsluiters en expansievaten vervangen. Ook wordt de verouderde regeltechniek vervangen en worden in vier onderstations (kelder) de transportpompen vervangen.

 

Werktuigkundige werkzaamheden

Er moeten diverse werktuigkundige werkzaamheden plaats vinden om aan de nieuwe situatie te voldoen. Zo gaan we het huidige meet- en regelsysteem op verantwoorde wijze afvoeren en zullen we een nieuwe meet- en regelsysteem leveren en monteren. Een aantal andere werkzaamheden die we gaan verrichten zijn, de cv-transportleidingen vernieuwen, het vervangen van de centrale luchtafscheider, vernieuwen van de dakdoorvoer, vernieuwen van de rookgasafvoer buizen, het vervangen van de ketelpompen inclusief de ketel overstortventielen, ketel keerkleppen en ketel afsluiters. Tot slot vernieuwen we de gasleiding vanaf de nieuwe ketel.

Elektrotechnische werkzaamheden

Voor het vernieuwen van de verdeelinrichting zullen we de verlichting van de ketelhuizen en het schakelmateriaal in slagvaste uitvoering doen.

Inspectie en keuring

Ook zullen we meerdere inspecties verzorgen voor de opdrachtgever Woongoed Zeist zoals, eerste of bijzondere inspectie (EBI) van de nieuwe ketels, het uitvoeren van een Scope 7A keuring aan de gasleiding en het uitvoeren van een Nox meting bij de ketels.