Project

Realisatie 6.500 m2 kantoorruimte Apollolaan 171

Dienstverlening


Opdrachtgever

Uitgevoerd door

Dit project betreft het nieuwe high-end kantoorgebouw dat gerealiseerd wordt aan de Apollolaan te Amsterdam. Wij nemen hier het werktuigkundige deel voor onze rekening . Dit houdt in de verwarmingssystemen, warmtepompen, koelsystemen, airconditioning, luchttechniek en meet- en regeltechniek. Er wordt samengewerkt in bouwteam.

Op dit moment is ons projectkantoor al druk aan het engineeren. Wij verwachten eind 2022/begin 2023 met onze werkzaamheden aan te vangen.

State-of-the-art

Aan de groene Apollolaan in Amsterdam-Zuid maakt een ondoorzichtige kantoorkolos plaats voor een transparant, state-of-the-art kantoorgebouw, ontworpen door architectenbureau OMA. Het vijf verdiepingen tellende pand vervangt het grotendeels ondoorzichtige kantoorgebouw van de JP Morgan bank uit de late jaren tachtig. Het betreft een hoeklocatie met in de omgeving een mix van kantoren, woningen en luxe hotels in het hogere segment. De transparantie van het gebouw zorgt voor veel licht en biedt uitzicht aan de huurders.

Nieuwbouw

De ontmanteling van het oorspronkelijke gebouw is afgerond. Het bestaande gebouw is gesloopt tot aan de begane grondvloer, zodat het nieuwe gebouw op de bestaande parkeerkelder gebouwd kan worden. De bestaande parkeergarage wordt gehandhaafd. Uiteindelijk wordt ruim 6.500 m² kantoorruimte gerealiseerd ten behoeve van de verhuur met parkeergelegenheid voor auto’s, scooters en fietsen in de kelder.