1 februari 2021

Verlagen energielabel

Op de Marathon 9 te Hilversum hebben we voor onze opdrachtgever Newomij ervoor gezorgd dat het kantoorgebouw met energielabel F is verlaagd naar energielabel B. Welke werkzaamheden hebben we hiervoor uitgevoerd? We hebben de CV-ketels vervangen voor HR-ketels. Er is een warmtepomp geplaatst en er zijn in de luchtbehandelingskast EC-ventilatoren geplaatst. Hiervoor is de regeltechniek vervangen, zodat deze nu  frequentie gestuurd is.

Wat is het voordeel van een EC-ventilator?

Er zitten verschillende voordelen aan een EC-ventilator ten opzichte van centrifugaal ventileren. Niet alleen is een EC-ventilator 70% efficiënter en energiezuiniger, er is ook sprake van een langere levensduur en er is geen onderhoud noodzakelijk. Verder is het eenvoudig te bedienen, er is geen separate frequentieregeling nodig en het betreft een hogere capaciteit. Last, but not least, er is sprake van een minimale geluidsemissie. Met het plaatsen van de EC-ventilator heeft de luchtbehandelingskast dus een serieuze upgrade ondergaan.

Met een EC-ventilator klaar voor de toekomst

Met het plaatsen van EC-ventilatoren in uw luchtbehandelingskast bent u klaar voor de toekomst. Een centrifugaal ventilator kan één op één vervangen worden door een EC-ventilator. EC-ventilatoren zijn een betaalbare oplossing, er is sprake van een korte terugverdientijd en goede resultaten. Een EC-ventilator is dus een duurzame oplossing voor uw vastgoed.