7 juni 2021

Wij hebben de opdracht gegund gekregen om binnen de herontwikkeling van Stationsoffices te Almere de werktuigbouwkundige- en de sanitaire installaties voor onze rekening te nemen.

De uitvoeringswerkzaamheden zijn in het eerste kwartaal van 2021 gestart en worden afgerond in het tweede kwartaal van 2022. De herontwikkeling van de Stationsoffices is een project van de Kroonenberg Groep, die hierbij samenwerkt met gedelegeerd ontwikkelaar 3W Real Estate en architectenbureau Paul de Ruiter Architects.

Totaal Techniek Groep werkt in dit project samen in bouwteam met onder meer bouwkundig aannemer AKOR.

Stationsgebied Almere

De beoogde herontwikkeling voorziet in het transformeren van de twee leegstaande kantoorgebouwen aan weerszijden van de entree van station Almere Centrum naar woningbouw.

De 4-laagse gebouwen hebben in de huidige staat een gezamenlijke kantooroppervlakte van ruim 5.000 m2. Binnen de herontwikkeling zullen er 2 extra verdiepingen op de gebouwen worden geplaatst, waardoor er 67 appartementen kunnen worden gerealiseerd. De appartementen zullen in omvang gaan variëren tussen circa 65 m2 en 140 m2. Het merendeel van de appartementen wordt uitgevoerd als maisonnette waardoor de woningen een op de zon georiënteerd balkon of loggia zullen krijgen.

Als onderdeel van de herontwikkeling zullen de bestaande onderdoorgangen onder de gebouwen worden dichtgezet. Er zal een bredere en hoge nieuwe passage voor terugkomen vanaf het Stationsplein naar het Busplein parallel aan het Spoorbaanpad. De commerciële ruimtes die in de plint van de gebouwen gelegen zijn, zullen worden heringedeeld en sluiten qua uitstraling aan bij de aanpassingen van de bovenbouw. De commerciële ruimtes in de plint van de aangelegen wooncomplexen van woningcorporatie Ymere krijgen ook een upgrade.

 

Totaal Techniek Groep zorgt ervoor dat alle werktuigbouwkundige en sanitaire installaties aan de nieuwste technieken en alle wensen voldoen.