Project

Dienstverlening


Opdrachtgever

Uitgevoerd door

Op de Laan van Langerhuize heeft ons bedrijf KR Elektrotechnieken in opdracht van TotalKlima 25 dubbele laadpalen geplaatst bij KPMG en 10 dubbele laadpalen bij Meyburg.

Voorafgaand aan deze plaatsing is er eerst zorgvuldig onderzocht of dit haalbaar was in verband met de afname. Hiervoor hebben we schrijvende meters in de HKL ruimte geplaatst om te kijken in hoeverre de trafo belast wordt en of dit gerealiseerd kon worden met de huidige trafo. In de HKL ruimte zijn vervolgens nieuwe verdeelkasten geplaatst voor de nieuwe laadpalen. Uiteraard hebben wij ook de bekabeling voor onze rekening genomen en is alles gebruiksklaar opgeleverd.

De laadpalen zijn voorzien van load balancing, zodat ze onderling kunnen communiceren en de stroom kunnen verdelen naar aanleiding van de vraag van alle palen om zo niet tot een piekbelasting te komen. In de toekomst is de kans aanwezig dat er nog meer laadpalen worden aangebracht. Wij zullen dan eerst weer onderzoek plegen of dit een nieuwe trafo vereist of dat dit mogelijk is door het verzwaren van de huidige trafo.