23 februari 2023

In de Geroflat te Zeist hebben wij in opdracht van/samenwerking met Woongoed Zeist nieuwe installaties geplaatst van Bosch. Nefit Bosch heeft hier een leuk artikel over gepubliceerd waarin onze projectleider Joost Greven aan het woord komt en uitleg geeft over het verloop en de aanpak van dit project. Lees het volledige artikel hier.

Woongoed Zeist

Voor Woongoed Zeist hebben wij de collectieve verwarmingsinstallaties van diverse wooncomplexen in Zeist vervangen. In totaal gaat het om 22 Bosch Condens 7000 F staande aluminium HR-toestellen. Ze werden tot op de bovenste galerijen naar boven gehesen. Van daar werden ze naar de ketelhuizen gebracht en geïnstalleerd door Totaal Techniek Groep. De toestellen zijn bestemd voor de verwarming en het warme tapwater van de flatwoningen.

Minimale overlast voor bewoners

‘Nadat wij bij de aanbesteding met onze installatieoplossing als beste uit de bus kwamen, hebben we eerst een strakke planning en een goed doordacht plan gemaakt’, vertelt projectleider Joost Greven van Totaal Techniek Groep. ‘De werkzaamheden vonden plaats in de zomer. Ver voor het stookseizoen, dus in de periode met de laagste warmtevraag. Ook namen we de al aanwezige omloopleidingen weer in gebruik. We konden zo overstappen van een open verdeler naar gesloten verdelers en de stromingsrichting draaien. De vervanging van de ketels konden we daardoor om en om per ketelhuis doen. Bewoners hadden dus geen last hadden van de werkzaamheden.’

Geroflat Zeist

De Gero-flat werd in de jaren zestig gebouwd, staat in de wijk Vollenhove en is dertien verdiepingen hoog. Woningcorporatie Woongoed Zeist verhuurt er in totaal 360 woningen. Hier was, net als op drie andere locaties, ketelvervanging noodzakelijk. Het was niet alleen technisch maar zeker ook logistiek een complexe uitdaging. En dus ging er aan de werkzaamheden flink wat voorbereiding vooraf.