Vijzelstraat – Amsterdam

Wij hebben van één van onze opdrachtgevers de opdracht gekregen voor het renoveren van verschillende verdiepingen in een pand met 4.500 m2 aan de Vijzelstraat te Amsterdam. Totaal Techniek Groep zorgt ervoor dat de te renoveren verdiepingen volledig voldoen aan de wensen van de nieuwe huurder(s) op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied. De werkzaamheden vinden met name plaats op de begane grond en de 3e, 5e, 6e en 7e verdieping. Het kantoorgebouw wordt volledig gerenoveerd. Het gebouw wordt een multi tenant gebouw. Er komt een hoogwaardige entree met bemande receptie en grote open vloeren en hoogwaardige klimaatinstallaties. Dit wil onder meer zeggen compleet nieuwe installaties, nieuwe plafonds, nieuwe lichtarmaturen en vernieuwde toegang.

De werktuigkundige werkzaamheden zijn o.a. het plaatsen van een luchtgordijn in de hal, renoveren van de klimaatinstallaties voor verschillende verdiepingen, aansluiten van hemelwaterafvoer, plaatsen sanitaire installaties (wastafelcombinaties, uitstortgootsteencombinaties en closetcombinaties), vernieuwen ventilatie en luchtbehandeling, inblaas ten behoeve van kanaalunits, luchtzijdig inregelen, VRF-systemen (kanaalunits en cassette units), gasleidingen en rookgasafvoer. Regeltechniek die wordt gebruik is HCS regeltechniek.

Verder wordt de luchtbehandelingskast naar het dak verplaatst. De luchtbehandelingskast is voorzien van meet- en regeltechniek. Er wordt een warmtepomp geplaatst ten behoeve van de luchtbehandelingskast, koelinstallatie wordt verplaatst en alles wordt ingeregeld.

Bij de arcade en onderdoorgang wordt verlichting geplaatst en elektrische installaties aangepast. Bij de entreehal komen nieuwe deurbelpanelen/intercom en brievenbussen, nieuwe verlichting en WCD-installaties worden aangepast. Op het dak wordt er elektra aangebracht voor de warmtepomp en de luchtbehandelingskast. Op verschillende verdiepingen worden WCD-installaties geplaatst, verlichtingsarmaturen geplaatst, vinden voorbereidingen plaats voor het plaatsen van de verlichting, worden kabelgoten aangebracht en verdeelkasten aangepast. Op de verdiepingen worden ook elektrotechnische voorzieningen aangebracht ten behoeve van de W-installaties.

Er komt een centrale brandmeldinstallatie voor de kelder, begane grond, de verdiepingen en het dak.