Project

In dit complex hebben we al verschillende projecten uitgevoerd. Deze keer is het de Paul van Vlissingenstraat 10E te Amsterdam waar wij elektrotechnische en werktuigkundige werkzaamheden verrichten. De werkzaamheden hebben onder meer als doel het casco maken van de begane grond. Zodanig dat de verdieping klaar is voor de nieuwe huurder. We voeren daar onderstaande werkzaamheden uit.

Elektrotechnisch

We demonteren de elektrotechnische installaties en stellen de installaties veilig die worden hergebruikt. We leveren en monteren de wandcontactdozen voor vergaderruimtes en de kantine. We leveren en monteren de kabelgootinstallaties, noodverlichtingarmaturen, vluchtwegverlichting, verlichting van de kantoren, verlichting van de toiletten en opslagruimtes. We brengen elektra aan in de pantry ten behoeve van de verschillende elektrische apparaten. En we passen de bestaande verdeelkast aan.

Werktuigkundig

We passen de ventilatie aan en we hogen deze op. We brengen koeling aan en daarvoor stellen we het communicatiesysteem tussen de binnendelen en de regeltechniek in bedrijf. We leveren en monteren het VRF-systeem en sluiten deze aan op de verwarmingsinstallatie. We leveren de regelinstallaties en stellen deze in bedrijf.

Gasloos

Op de Paalbergweg 26-36 te Amsterdam hebben we in opdracht van DutchRE het gebouw volledig gasloos gemaakt. Recent hebben we aan de eerste huurders de tandartspraktijk opgeleverd.

Werkzaamheden

We hebben hier elektrotechnische en werktuigkundige werkzaamheden verricht. Dit houdt onder meer in de luchtafzuiging, perslucht, warm- en koud water, elektra, datavoorzieningen, verlichting- en noodverlichting, plafonds, brandmeldinstallatie en uiteraard het klimaat.

Tevens hebben we ook in de inrichting van de tandartspraktijk voorzien.

 

 

Werktuigkundige installaties

Op de Max Euwelaan 60 te Rotterdam is de opdracht werkzaamheden te verrichten aan werktuigkundige installaties. De werkzaamheden worden verricht ten behoeve van het bestaande kantoorpand.

Na sloop- en demontagewerkzaamheden van de GWK- en CV-installaties leveren we en vervangen we de luchtbehandelingskasten inclusief warmtewiel, batterijen, filtersectie en ventilatoren.

We reconditioneren de overige luchtbehandelingskasten, we vervangen de motoren en passen de voedingskabels aan. We vervangen de roosters en sluiten de luchtbehandelingskasten aan op het bestaande kanaalwerk.

Regeltechniek

Tevens wordt de regeltechniek aangepast aan de nieuwe luchtbehandelingskasten, overige ruimtes worden op de regeltechniek aangesloten en er wordt een CO2-meting en regeling ingebouwd.

Op het adres Hunneveldweg 14A in Zevenaar transformeren wij een kantoorgebouw naar een zorghotel. Wij zijn verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigkundige werkzaamheden. Dit houdt onder meer in de badkamers, klimaat, luchtkanalen, verlichting & data etc. en de brandmeldcentrale wordt opnieuw ingericht. In opdracht van Rosewood Real Estate.

Wilt u meer informatie over dit project, neem dan contact met ons op.

In Amsterdam op de Ruyterkade 154 hebben wij de opdracht om in het hele gebouw de installaties aan te passen op het nieuwe ontwerp.

We renoveren hier BREEAM. Met BREEAM maak je je vastgoed toekomstbestendig op het gebied van duurzaamheid. Het is een keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen. Dit betekent dat er bij iedere stap in het proces van tekenen tot uitvoering duurzame keuzes worden gemaakt.

Werktuigkundig

Wat betreft het klimaat, passen we de verwarming, ventilatie en airconditioning aan.

Elektrotechniek

We passen de brandmeldinstallatie en evacuatiesysteem aan. We verzorgen de verlichting. We brengen nieuwe datapunten aan en plaatsen en nieuwe wandcontactdozen.

We nemen in dit project ook het sanitaire gedeelte voor onze rekening.

Op de Pilotenstraat 35-45 te Amsterdam is de A-factorij gevestigd. Wij hebben via Cushman & Wakefield de opdracht gekregen om de installaties op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied te vernieuwen/renoveren. Het doel van deze renovatie is verduurzaming. De werkzaamheden worden uitgevoerd verdeeld over de bouwdelen A t/m F. Tevens passen we en vernieuwen we de brandmeldinstallatie.

Voor aanvang van de werkzaamheden hebben we een V&G-plan (veiligheids & gezondheidsplan) opgesteld waarmee gewerkt wordt.

De A-factorij

De “A-Factorij” is gelegen op het creatieve bedrijventerrein de Schinkelhaven. Het gebouw is een combinatie van een voormalige fietsenfabriek met bijbehorend kantoor en drie later ontwikkelde paviljoens. De A-factorij bestaat uit een mix van kleinere en grotere gebouwen en is kenmerkend door zijn grote ruimtes en grote raampartijen. Er heerst een unieke industriële uitstraling. Het beschikt over een VVO van zo’n 12.000 m2.

Elektrotechnisch

Verdeeld over de verschillende bouwdelen vinden de werkzaamheden plaats. Zo komt er een nieuwe brandmeldinstallatie, worden er LED-armaturen geplaatst, er komt nieuwe noodverlichting en nieuwe noodwegverlichting. Er worden nieuwe kabelgoten geplaatst, nieuwe bekabeling en nieuwe wcd’s worden geplaatst. De sprinkler wordt aangepast.

Werktuigkundig

Er worden onder meer 165 ventilatorconvectoren geplaatst. De LBK’s worden vernieuwd of gerenoveerd. Er worden hybride warmtepompen geplaatst en er worden nieuwe boilers geplaatst.

Brandmeld

In verschillende bouwdelen worden nieuwe brandmeldinstallaties geplaatst. Er wordt nieuwe noodverlichting en nieuwe noodwegverlichting geplaatst op basis van de indeling.

 

 

 

In dit gebouw realiseren wij een laboratorium annex kantoor van 2.500 m2. Gelijktijdig wordt het gebouw gasloos gemaakt. Het project zal in 2 fases uitgevoerd gaan worden.

In deze eerste fase wordt de verwarming, koeling, luchtbehandeling en regeltechniek geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Een laboratorium vereist de nodige toe- en afvoer van gasleidingen (niet zijnde aardgas), welke in de 1e fase worden meegenomen.

In de nieuwbouw dat wordt gerealiseerd leggen wij de elektrische voorzieningen aan.

Klimaat

De verwarmings- en koelinstallaties worden in de plafonds geïntegreerd middels fancoilunits. Slimme regeltechniek zorgt ervoor dat er een zo optimaal mogelijk resultaat uit deze installaties worden behaald.

Elektra

Er is een toenemende vraag naar vermogen en daarom wordt de trafo vervangen voor een grotere trafo. Daarnaast plaatsen we een nieuwe HKL met op de verdiepingen verdeelkasten. Er wordt een nieuwe lichtinstallatie, met regelbare LED armaturen en noodverlichting, geïnstalleerd. Onder de werkplekken komen vloerpotten en datapunten. De laadpalen op het parkeerterrein worden voorzien van voeding.

Bouwkundig

Tevens voeren we bouwkundige werkzaamheden uit om de opdrachtgever te ontzorgen. Waaronder het maken van bouwkundige sparingen in de vloeren inclusief stalen onderconstructie. De systeemplafonds worden voorzien van plafondtegels, geschikt voor laboratoria. Alle sparingen door de brandwanden worden brandvertragend afgedicht. Op de dakconstructie maken we een onderconstructie ten behoeve van de daarop installaties.

 

Renovatie werktuigkundige installaties

In opdracht van Savills Asset & Property Management verzorgen wij voor ERIKS te Cypresbaan de gehele renovatie van de W-installaties en ontzorgen wij de opdrachtgever op gebied van energiemaatregelen.

Werkzaamheden

Wij vervangen in het gebouw onder andere de centrale regelkasten, het expansievat, ontgassingsinstallatie, luchtafscheider, hydrofoorinstallatie, dak ventilatoren en verwijderen wij de fundatiepomp. Daarnaast vervangen we ook de afsluiters en pompen, herstellen wij de cv-installatie en reviseren wij de luchtbehandelingskast.

Energiemaatregelen

Vanwege de energiemaatregelen vervangen wij onder meer de gehele buitenverlichting naar ledverlichting, dakverlichting en tijdrelais.

Voor huurder CAK hebben wij een complete renovatie uitgevoerd in combinatie met inbouwpakket, om aan de nieuwe huurderswensen te voldoen. De verdiepingen 0 t/m 9 hebben op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied nieuwe installaties gekregen aangepast op de geheel vernieuwde indeling.

Elektrotechnische en werktuigkundig

We hebben onder meer alle verlichting op deze verdiepingen vervangen voor LED-verlichting. De BMI- en ontruimingsinstallatie is aangepast aan de nieuwe indeling en vervangen. De data-installatie is aangepast op alle verdiepingen. Ook is er sfeerverlichting aangelegd. Op de begane grond is een nieuwe keuken aangebracht, waarvoor wij ook de elektrotechnische en werktuigkundige installaties hebben aangelegd.

De kantoor en vergaderruimtes zijn opnieuw ingedeeld, waarvoor wij ook weer de installaties hebben aangebracht naar wens van de huurder. Er zijn nieuwe inductie units aangebracht voor de ventilatie en klimaatbeheersing, teneinde een zo gunstig mogelijk klimaat te creëren voor de medewerkers. Tevens zijn er op iedere verdieping ook FlexQubes aangebracht. Dit zijn geluiddichte vergaderruimtes die verplaatst kunnen worden. Het pand is met deze renovatie aangepast om hybride werken te ondersteunen.

Besturing

Alle elektrotechnische en werktuigkundige installaties worden gestuurd door een zogenaamd KNX systeem wat betekent dat de sturing voor onder meer verlichting, luchtbehandeling, zonwering, thermostaten per ruimte geprogrammeerd kunnen worden.

De Monarch

Dit complex vindt men in het hart van het Beatrixkwartier in Den Haag, ook wel de Monarch Tower genoemd. Een 15 verdiepingen tellend kantoorgebouw. Monarch Tower staat in de top 10 van meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. De architectuur van de Monarch Tower wordt gekenmerkt door puristische vormen en optimale transparantie.

De Monarch Tower voorziet in circa 13.620 m² kantoorruimte, alsmede 121 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Het gebouw heeft de Breeam-NL-certificering met een ‘Excellent’ beoordeling.

 

 

 

 

 

In opdracht van Sodexo hebben wij op het dak van het Unilever gebouw aan het Weena in centrum Rotterdam twee nieuwe koelmachines geplaatst. De werkzaamheden hebben in het weekend plaats gevonden, omdat het Weena voor deze werkzaamheden tijdelijk afgesloten moest worden.

De koelmachines hebben samen een vermogen van 1700 KW.