Renovatie werktuigkundige installaties

In opdracht van Savills Asset & Property Management verzorgen wij voor ERIKS te Cypresbaan de gehele renovatie van de W-installaties en ontzorgen wij de opdrachtgever op gebied van energiemaatregelen.

Werkzaamheden

Wij vervangen in het gebouw onder andere de centrale regelkasten, het expansievat, ontgassingsinstallatie, luchtafscheider, hydrofoorinstallatie, dak ventilatoren en verwijderen wij de fundatiepomp. Daarnaast vervangen we ook de afsluiters en pompen, herstellen wij de cv-installatie en reviseren wij de luchtbehandelingskast.

Energiemaatregelen

Vanwege de energiemaatregelen vervangen wij onder meer de gehele buitenverlichting naar ledverlichting, dakverlichting en tijdrelais.

Voor huurder CAK hebben wij een complete renovatie uitgevoerd in combinatie met inbouwpakket, om aan de nieuwe huurderswensen te voldoen. De verdiepingen 0 t/m 9 hebben op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied nieuwe installaties gekregen aangepast op de geheel vernieuwde indeling.

Elektrotechnische en werktuigkundig

We hebben onder meer alle verlichting op deze verdiepingen vervangen voor LED-verlichting. De BMI- en ontruimingsinstallatie is aangepast aan de nieuwe indeling en vervangen. De data-installatie is aangepast op alle verdiepingen. Ook is er sfeerverlichting aangelegd. Op de begane grond is een nieuwe keuken aangebracht, waarvoor wij ook de elektrotechnische en werktuigkundige installaties hebben aangelegd.

De kantoor en vergaderruimtes zijn opnieuw ingedeeld, waarvoor wij ook weer de installaties hebben aangebracht naar wens van de huurder. Er zijn nieuwe inductie units aangebracht voor de ventilatie en klimaatbeheersing, teneinde een zo gunstig mogelijk klimaat te creëren voor de medewerkers. Tevens zijn er op iedere verdieping ook FlexQubes aangebracht. Dit zijn geluiddichte vergaderruimtes die verplaatst kunnen worden. Het pand is met deze renovatie aangepast om hybride werken te ondersteunen.

Besturing

Alle elektrotechnische en werktuigkundige installaties worden gestuurd door een zogenaamd KNX systeem wat betekent dat de sturing voor onder meer verlichting, luchtbehandeling, zonwering, thermostaten per ruimte geprogrammeerd kunnen worden.

De Monarch

Dit complex vindt men in het hart van het Beatrixkwartier in Den Haag, ook wel de Monarch Tower genoemd. Een 15 verdiepingen tellend kantoorgebouw. Monarch Tower staat in de top 10 van meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. De architectuur van de Monarch Tower wordt gekenmerkt door puristische vormen en optimale transparantie.

De Monarch Tower voorziet in circa 13.620 m² kantoorruimte, alsmede 121 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Het gebouw heeft de Breeam-NL-certificering met een ‘Excellent’ beoordeling.

 

 

 

 

 

In opdracht van Sodexo hebben wij op het dak van het Unilever gebouw aan het Weena in centrum Rotterdam twee nieuwe koelmachines geplaatst. De werkzaamheden hebben in het weekend plaats gevonden, omdat het Weena voor deze werkzaamheden tijdelijk afgesloten moest worden.

De koelmachines hebben samen een vermogen van 1700 KW.

 

 

Wij vervangen hier de cv-ketels door een 8-tal ketels, samen circa zo’n 1200 KW. De ketels worden geplaatst in Cascade opstelling.

Werkzaamheden

De huidige ketels worden gedemonteerd en afgevoerd. De cv leidingen, gasleidingen en condenswater afvoeren worden aangepast naar de nieuwe situatie. Er worden twee cascade rookgasafvoersystemen gemonteerd. De nieuwe ketels worden geïntegreerd in de huidige regeltechniek en de regelschema’s worden aangepast. De ketels worden bedrijfsklaar opgeleverd.

Op Beechavenue 54-100 op Schiphol-Rijk hebben we het gebouwbeheersysteem vervangen voor Blue ID-systeem van Priva. Er wordt nieuwe hardware geleverd en geïnstalleerd. De bedrading in de kast wordt aangepast. Software engineering vindt plaats en uiteraard wordt als laatste natuurlijk getest en in bedrijf gesteld.

 

In opdracht van UWV wordt op de Piet Heinstraat 25 in Goes de 1e en 2e etage gerenoveerd. De sloopwerkzaamheden van de werktuigkundige, elektrotechnische en sanitaire installaties hebben reeds plaats gevonden en we zijn nu in de opbouw fase aangekomen.

Werktuigkundig

Er komt een hele nieuwe koelmachine op het dak en het bijbehorende leidingwerk zal inpandig aangelegd worden en aangesloten op de nieuwe fancoil units. Er zal een compleet condensafvoer net worden aangelegd en aansluitend zal er lucht- en waterzijdig worden ingeregeld.

Elektrotechnisch

Alle elektrotechnische installaties aangepast op de nieuwe ruimte indeling en daar waar nodig worden vervangen. Zo wordt onder meer alle verlichting vervangen voor LED-verlichting. Ook bij de toiletten en in de gangzones. Al het schakelmateriaal wordt vervangen en er worden sensoren geplaatst. De WCD’s worden vervangen en er worden er extra bijgeplaatst bij onder meer de werkplekken en ook ten behoeve van de werktuigkundige installaties worden de WCD’s geplaatst. De voedingen worden aangelegd en aangesloten. De wandgoten worden over de complete lengte van de twee verdiepingen aangebracht.

Sanitair

De nieuw te bouwen pantry’s worden aangesloten op water en afvoer.

In het MVV-stadion in Maastricht verrichtten wij verschillende werkzaamheden.

Vervangen CV-ketels

Wij vervangen de CV-ketels. Er komen drie ketels voor terug in cascade opstelling.

Een cascadesysteem is een verwarmingssysteem waarbij meerdere cv-ketels parallel worden geschakeld om een groter vermogen te realiseren. Dit systeem is zeer geschikt voor grote gebouwen. Hierdoor ontstaat een betrouwbare installatie die het gebouw in een mum van tijd goed kan opwarmen en in staat is om te voldoen aan snel wisselende warmtebehoeftes. Een cascaderegelaar kijkt naar de binnentemperatuur door middel van een thermostaat, en het kijkt naar de buitentemperatuur door middel van een buitenvoeler. Op basis van deze gegevens berekent het de warmtevraag en dus de gewenste aanvoertemperatuur.

Voor deze aanpassing wordt de regeltechniek, CV-leidingwerk en de gasleidingen aangepast.

Tapwater

Naar aanleiding van legionella rapportage passen wij ook het tapwater leidingwerk aan.

 

Op dit adres zijn we inmiddels al geruime tijd aan het werk. Op dit moment is de tweede verdieping aan de beurt. Er komt een nieuwe huurder en de verdieping wordt daarom ingericht naar de wensen van de nieuwe huurder. In dit gebouw renoveren we op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied.

Kantoorvleugel

Zo wordt er een kantoorvleugel inclusief klimaat- en elektra aanpassingen gebouwd naar de wensen van de nieuwe huurder. En wordt er tevens nieuwe verlichting aangebracht.

Laboratorium

Er wordt een laboratoriumvleugel gebouwd voorzien van nieuwe ventilatiekanalen en een nieuwe luchtbehandelingskast. Er worden gasinstallaties geplaatst ten behoeve van het laboratorium.

Werktuigkundig en elektrotechnisch

Verder wordt de warm- en koudwaterinstallatie vervangen. En komt er een aparte zuiginstallatie voor de zuurkasten. Er worden nieuwe elektrotechnische installaties aangebracht inclusief noodstroomvoorzieningen.

 

In opdracht van Woongoed Zeist, worden in zeven technische ruimten op verscheidene locaties in Zeist, de bestaande CV ketels vervangen voor nieuwe HR ketels. In totaal zullen wij 22 stuks nieuwe ketels plaatsen, variërend tussen een vermogen van 180 en 300 kW per stuk. Tevens worden o.a. de rookgasafvoeren, afsluiters en expansievaten vervangen. Ook wordt de verouderde regeltechniek vervangen en worden in vier onderstations (kelder) de transportpompen vervangen.

 

Werktuigkundige werkzaamheden

Er moeten diverse werktuigkundige werkzaamheden plaats vinden om aan de nieuwe situatie te voldoen. Zo gaan we het huidige meet- en regelsysteem op verantwoorde wijze afvoeren en zullen we een nieuwe meet- en regelsysteem leveren en monteren. Een aantal andere werkzaamheden die we gaan verrichten zijn, de cv-transportleidingen vernieuwen, het vervangen van de centrale luchtafscheider, vernieuwen van de dakdoorvoer, vernieuwen van de rookgasafvoer buizen, het vervangen van de ketelpompen inclusief de ketel overstortventielen, ketel keerkleppen en ketel afsluiters. Tot slot vernieuwen we de gasleiding vanaf de nieuwe ketel.

Elektrotechnische werkzaamheden

Voor het vernieuwen van de verdeelinrichting zullen we de verlichting van de ketelhuizen en het schakelmateriaal in slagvaste uitvoering doen.

Inspectie en keuring

Ook zullen we meerdere inspecties verzorgen voor de opdrachtgever Woongoed Zeist zoals, eerste of bijzondere inspectie (EBI) van de nieuwe ketels, het uitvoeren van een Scope 7A keuring aan de gasleiding en het uitvoeren van een Nox meting bij de ketels.

 

Op dit adres hebben wij in samenwerking met een aantal andere partijen een laboratorium gerealiseerd. MeiraGTx Netherlands B.V. is een biofarmaceutisch bedrijf dat lokale gentherapie ontwikkelt voor verschillende indicaties, met behulp van virus gemedieerde gen overdracht.

Vorig jaar hebben wij op dit adres het volledige gebouw gerenoveerd op werktuigkundig en elektrotechnisch gebied. Hierdoor is het energielabel verlaagt van G naar A. Voor het laboratorium hebben wij ook weer de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden verricht.

Elektrotechnische werkzaamheden

Dit houdt onder meer in dat we alle elektrotechnische installaties hebben geplaatst inclusief data installatie, noodstroomaggregaat en UPS. We hebben voor het laboratorium ook de verlichting aangebracht.

Werktuigbouwkundige werkzaamheden

De apparatuur in zo’n laboratorium geeft natuurlijk een hoge interne warmtelast. Hiervoor hebben we additionele koeling geplaatst. Er zijn kunststof afzuigkanalen aangebracht ten behoeve van de zuurkasten en er is 5-voudige ventilatie aangebracht met onderdruk in de laboratoria. Er is een CO2-, O2- en perslucht installatie geplaatst.

Sanitaire voorzieningen

Hygiëne speelt een uiterst belangrijke rol in laboratoria. We hebben verschillende sanitaire voorzieningen geplaatst zoals boiler met recirculatie leiding, nooddouches, oogdouches en wastafels.

Demiwater installatie

Het leidingwater in Nederland bevat tal van componenten die invloed hebben op de kwaliteit. In laboratoria worden hoge kwaliteitseisen gesteld aan het proceswater. Daarom hebben we een demiwater installatie geplaatst.