Project

In dit complex hebben we al verschillende projecten uitgevoerd. Deze keer is het de Paul van Vlissingenstraat 10E te Amsterdam waar wij elektrotechnische en werktuigkundige werkzaamheden verrichten. De werkzaamheden hebben onder meer als doel het casco maken van de begane grond. Zodanig dat de verdieping klaar is voor de nieuwe huurder. We voeren daar onderstaande werkzaamheden uit.

Elektrotechnisch

We demonteren de elektrotechnische installaties en stellen de installaties veilig die worden hergebruikt. We leveren en monteren de wandcontactdozen voor vergaderruimtes en de kantine. We leveren en monteren de kabelgootinstallaties, noodverlichtingarmaturen, vluchtwegverlichting, verlichting van de kantoren, verlichting van de toiletten en opslagruimtes. We brengen elektra aan in de pantry ten behoeve van de verschillende elektrische apparaten. En we passen de bestaande verdeelkast aan.

Werktuigkundig

We passen de ventilatie aan en we hogen deze op. We brengen koeling aan en daarvoor stellen we het communicatiesysteem tussen de binnendelen en de regeltechniek in bedrijf. We leveren en monteren het VRF-systeem en sluiten deze aan op de verwarmingsinstallatie. We leveren de regelinstallaties en stellen deze in bedrijf.

Gasloos

Op de Paalbergweg 26-36 te Amsterdam hebben we in opdracht van DutchRE het gebouw volledig gasloos gemaakt. Recent hebben we aan de eerste huurders de tandartspraktijk opgeleverd.

Werkzaamheden

We hebben hier elektrotechnische en werktuigkundige werkzaamheden verricht. Dit houdt onder meer in de luchtafzuiging, perslucht, warm- en koud water, elektra, datavoorzieningen, verlichting- en noodverlichting, plafonds, brandmeldinstallatie en uiteraard het klimaat.

Tevens hebben we ook in de inrichting van de tandartspraktijk voorzien.

 

 

Op het adres Hunneveldweg 14A in Zevenaar transformeren wij een kantoorgebouw naar een zorghotel. Wij zijn verantwoordelijk voor alle elektrotechnische en werktuigkundige werkzaamheden. Dit houdt onder meer in de badkamers, klimaat, luchtkanalen, verlichting & data etc. en de brandmeldcentrale wordt opnieuw ingericht. In opdracht van Rosewood Real Estate.

Wilt u meer informatie over dit project, neem dan contact met ons op.

In Amsterdam op de Ruyterkade 154 hebben wij de opdracht om in het hele gebouw de installaties aan te passen op het nieuwe ontwerp.

We renoveren hier BREEAM. Met BREEAM maak je je vastgoed toekomstbestendig op het gebied van duurzaamheid. Het is een keurmerk voor het realiseren van duurzame gebouwen. Dit betekent dat er bij iedere stap in het proces van tekenen tot uitvoering duurzame keuzes worden gemaakt.

Werktuigkundig

Wat betreft het klimaat, passen we de verwarming, ventilatie en airconditioning aan.

Elektrotechniek

We passen de brandmeldinstallatie en evacuatiesysteem aan. We verzorgen de verlichting. We brengen nieuwe datapunten aan en plaatsen en nieuwe wandcontactdozen.

We nemen in dit project ook het sanitaire gedeelte voor onze rekening.

Op de Pilotenstraat 35-45 te Amsterdam is de A-factorij gevestigd. Wij hebben via Cushman & Wakefield de opdracht gekregen om de installaties op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied te vernieuwen/renoveren. Het doel van deze renovatie is verduurzaming. De werkzaamheden worden uitgevoerd verdeeld over de bouwdelen A t/m F. Tevens passen we en vernieuwen we de brandmeldinstallatie.

Voor aanvang van de werkzaamheden hebben we een V&G-plan (veiligheids & gezondheidsplan) opgesteld waarmee gewerkt wordt.

De A-factorij

De “A-Factorij” is gelegen op het creatieve bedrijventerrein de Schinkelhaven. Het gebouw is een combinatie van een voormalige fietsenfabriek met bijbehorend kantoor en drie later ontwikkelde paviljoens. De A-factorij bestaat uit een mix van kleinere en grotere gebouwen en is kenmerkend door zijn grote ruimtes en grote raampartijen. Er heerst een unieke industriële uitstraling. Het beschikt over een VVO van zo’n 12.000 m2.

Elektrotechnisch

Verdeeld over de verschillende bouwdelen vinden de werkzaamheden plaats. Zo komt er een nieuwe brandmeldinstallatie, worden er LED-armaturen geplaatst, er komt nieuwe noodverlichting en nieuwe noodwegverlichting. Er worden nieuwe kabelgoten geplaatst, nieuwe bekabeling en nieuwe wcd’s worden geplaatst. De sprinkler wordt aangepast.

Werktuigkundig

Er worden onder meer 165 ventilatorconvectoren geplaatst. De LBK’s worden vernieuwd of gerenoveerd. Er worden hybride warmtepompen geplaatst en er worden nieuwe boilers geplaatst.

Brandmeld

In verschillende bouwdelen worden nieuwe brandmeldinstallaties geplaatst. Er wordt nieuwe noodverlichting en nieuwe noodwegverlichting geplaatst op basis van de indeling.

 

 

 

Op de Graadt van Roggenweg hebben we 5 verdiepingen (5.500 m2 kantoorruimte) gerenoveerd op met name elektrotechnisch gebied. De verdiepingen dienen weer casco gemaakt te worden, zodat ze gereed zijn voor een nieuwe huurder.

Werkzaamheden

De werkzaamheden houden onder meer in de verlichting vernieuwen en aanpassen, de ventilatie plus verwarming opnieuw inregelen, keukens opnieuw aansluiten. nieuwe WCD’s, nieuwe voedingen en patchkabels voor de MER-ruimtes, nieuwe WIFI, nieuwe access points, nieuwe datakabels en nieuwe voedingen voor de beveiliging.

Graadt van Roggenweg

De Graadt van Roggenweg 200 is gelegen in het centrum van Utrecht, tegenover het Centraal Station. Nabij vele openbare voorzieningen zoals de Jaarbeurs en het Beatrix Theater. Er is een ondergrondse parkeergarage aanwezig.

 

 

 

 

In dit gebouw realiseren wij een laboratorium annex kantoor van 2.500 m2. Gelijktijdig wordt het gebouw gasloos gemaakt. Het project zal in 2 fases uitgevoerd gaan worden.

In deze eerste fase wordt de verwarming, koeling, luchtbehandeling en regeltechniek geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Een laboratorium vereist de nodige toe- en afvoer van gasleidingen (niet zijnde aardgas), welke in de 1e fase worden meegenomen.

In de nieuwbouw dat wordt gerealiseerd leggen wij de elektrische voorzieningen aan.

Klimaat

De verwarmings- en koelinstallaties worden in de plafonds geïntegreerd middels fancoilunits. Slimme regeltechniek zorgt ervoor dat er een zo optimaal mogelijk resultaat uit deze installaties worden behaald.

Elektra

Er is een toenemende vraag naar vermogen en daarom wordt de trafo vervangen voor een grotere trafo. Daarnaast plaatsen we een nieuwe HKL met op de verdiepingen verdeelkasten. Er wordt een nieuwe lichtinstallatie, met regelbare LED armaturen en noodverlichting, geïnstalleerd. Onder de werkplekken komen vloerpotten en datapunten. De laadpalen op het parkeerterrein worden voorzien van voeding.

Bouwkundig

Tevens voeren we bouwkundige werkzaamheden uit om de opdrachtgever te ontzorgen. Waaronder het maken van bouwkundige sparingen in de vloeren inclusief stalen onderconstructie. De systeemplafonds worden voorzien van plafondtegels, geschikt voor laboratoria. Alle sparingen door de brandwanden worden brandvertragend afgedicht. Op de dakconstructie maken we een onderconstructie ten behoeve van de daarop installaties.

 

Renovatie werktuigkundige installaties

In opdracht van Savills Asset & Property Management verzorgen wij voor ERIKS te Cypresbaan de gehele renovatie van de W-installaties en ontzorgen wij de opdrachtgever op gebied van energiemaatregelen.

Werkzaamheden

Wij vervangen in het gebouw onder andere de centrale regelkasten, het expansievat, ontgassingsinstallatie, luchtafscheider, hydrofoorinstallatie, dak ventilatoren en verwijderen wij de fundatiepomp. Daarnaast vervangen we ook de afsluiters en pompen, herstellen wij de cv-installatie en reviseren wij de luchtbehandelingskast.

Energiemaatregelen

Vanwege de energiemaatregelen vervangen wij onder meer de gehele buitenverlichting naar ledverlichting, dakverlichting en tijdrelais.

In één van de grootste kantoorgebouwen langs de A9, die wij al jarenlang in onderhoud hebben, worden twee vergaderzalen getransformeerd naar een experiencecenter. In het experiencecenter komen onder meer grote schermen te hangen voor een maximale beleving.

Werkzaamheden

Behalve dat we alle voorzieningen aanleggen voor de schermen, leggen wij ook de datakabels aan en worden deze aangepast waar nodig. We passen de verlichting aan en leveren en monteren inbouwspots en led-lichtlijnen. We verzorgen de zwakstroombekabeling en we plaatsen wandcontactdozen. Met deze aanpassingen wordt ook de regeltechniek aangepast, teneinde een zo efficiënt mogelijk resultaat te behalen.

In fase 2 in dit project vervangen wij alle kabels van de onderverdeelinrichtingen, zodat het voldoet aan de wet- en regelgeving. De voedingskabels vanaf de hoofdschakel- en verdeelinrichting naar de onderverdeelinrichtingen zijn als TN-S uitgevoerd.

In fase 1 zijn alle hoofdkabels vervangen als ook de HKL.