Renovatie werktuigkundige installaties

In opdracht van Savills Asset & Property Management verzorgen wij voor ERIKS te Cypresbaan de gehele renovatie van de W-installaties en ontzorgen wij de opdrachtgever op gebied van energiemaatregelen.

Werkzaamheden

Wij vervangen in het gebouw onder andere de centrale regelkasten, het expansievat, ontgassingsinstallatie, luchtafscheider, hydrofoorinstallatie, dak ventilatoren en verwijderen wij de fundatiepomp. Daarnaast vervangen we ook de afsluiters en pompen, herstellen wij de cv-installatie en reviseren wij de luchtbehandelingskast.

Energiemaatregelen

Vanwege de energiemaatregelen vervangen wij onder meer de gehele buitenverlichting naar ledverlichting, dakverlichting en tijdrelais.

In één van de grootste kantoorgebouwen langs de A9, die wij al jarenlang in onderhoud hebben, worden twee vergaderzalen getransformeerd naar een experiencecenter. In het experiencecenter komen onder meer grote schermen te hangen voor een maximale beleving.

Werkzaamheden

Behalve dat we alle voorzieningen aanleggen voor de schermen, leggen wij ook de datakabels aan en worden deze aangepast waar nodig. We passen de verlichting aan en leveren en monteren inbouwspots en led-lichtlijnen. We verzorgen de zwakstroombekabeling en we plaatsen wandcontactdozen. Met deze aanpassingen wordt ook de regeltechniek aangepast, teneinde een zo efficiënt mogelijk resultaat te behalen.

In fase 2 in dit project vervangen wij alle kabels van de onderverdeelinrichtingen, zodat het voldoet aan de wet- en regelgeving. De voedingskabels vanaf de hoofdschakel- en verdeelinrichting naar de onderverdeelinrichtingen zijn als TN-C uitgevoerd.

In fase 1 zijn alle hoofdkabels vervangen als ook de HKL.

Voor huurder CAK hebben wij een complete renovatie uitgevoerd in combinatie met inbouwpakket, om aan de nieuwe huurderswensen te voldoen. De verdiepingen 0 t/m 9 hebben op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied nieuwe installaties gekregen aangepast op de geheel vernieuwde indeling.

Elektrotechnische en werktuigkundig

We hebben onder meer alle verlichting op deze verdiepingen vervangen voor LED-verlichting. De BMI- en ontruimingsinstallatie is aangepast aan de nieuwe indeling en vervangen. De data-installatie is aangepast op alle verdiepingen. Ook is er sfeerverlichting aangelegd. Op de begane grond is een nieuwe keuken aangebracht, waarvoor wij ook de elektrotechnische en werktuigkundige installaties hebben aangelegd.

De kantoor en vergaderruimtes zijn opnieuw ingedeeld, waarvoor wij ook weer de installaties hebben aangebracht naar wens van de huurder. Er zijn nieuwe inductie units aangebracht voor de ventilatie en klimaatbeheersing, teneinde een zo gunstig mogelijk klimaat te creëren voor de medewerkers. Tevens zijn er op iedere verdieping ook FlexQubes aangebracht. Dit zijn geluiddichte vergaderruimtes die verplaatst kunnen worden. Het pand is met deze renovatie aangepast om hybride werken te ondersteunen.

Besturing

Alle elektrotechnische en werktuigkundige installaties worden gestuurd door een zogenaamd KNX systeem wat betekent dat de sturing voor onder meer verlichting, luchtbehandeling, zonwering, thermostaten per ruimte geprogrammeerd kunnen worden.

De Monarch

Dit complex vindt men in het hart van het Beatrixkwartier in Den Haag, ook wel de Monarch Tower genoemd. Een 15 verdiepingen tellend kantoorgebouw. Monarch Tower staat in de top 10 van meest duurzame kantoorgebouwen van Nederland. De architectuur van de Monarch Tower wordt gekenmerkt door puristische vormen en optimale transparantie.

De Monarch Tower voorziet in circa 13.620 m² kantoorruimte, alsmede 121 parkeerplaatsen in de ondergelegen parkeergarage. Het gebouw heeft de Breeam-NL-certificering met een ‘Excellent’ beoordeling.

 

 

 

 

 

In opdracht van UWV wordt op de Piet Heinstraat 25 in Goes de 1e en 2e etage gerenoveerd. De sloopwerkzaamheden van de werktuigkundige, elektrotechnische en sanitaire installaties hebben reeds plaats gevonden en we zijn nu in de opbouw fase aangekomen.

Werktuigkundig

Er komt een hele nieuwe koelmachine op het dak en het bijbehorende leidingwerk zal inpandig aangelegd worden en aangesloten op de nieuwe fancoil units. Er zal een compleet condensafvoer net worden aangelegd en aansluitend zal er lucht- en waterzijdig worden ingeregeld.

Elektrotechnisch

Alle elektrotechnische installaties aangepast op de nieuwe ruimte indeling en daar waar nodig worden vervangen. Zo wordt onder meer alle verlichting vervangen voor LED-verlichting. Ook bij de toiletten en in de gangzones. Al het schakelmateriaal wordt vervangen en er worden sensoren geplaatst. De WCD’s worden vervangen en er worden er extra bijgeplaatst bij onder meer de werkplekken en ook ten behoeve van de werktuigkundige installaties worden de WCD’s geplaatst. De voedingen worden aangelegd en aangesloten. De wandgoten worden over de complete lengte van de twee verdiepingen aangebracht.

Sanitair

De nieuw te bouwen pantry’s worden aangesloten op water en afvoer.

Op dit adres zijn we inmiddels al geruime tijd aan het werk. Op dit moment is de tweede verdieping aan de beurt. Er komt een nieuwe huurder en de verdieping wordt daarom ingericht naar de wensen van de nieuwe huurder. In dit gebouw renoveren we op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied.

Kantoorvleugel

Zo wordt er een kantoorvleugel inclusief klimaat- en elektra aanpassingen gebouwd naar de wensen van de nieuwe huurder. En wordt er tevens nieuwe verlichting aangebracht.

Laboratorium

Er wordt een laboratoriumvleugel gebouwd voorzien van nieuwe ventilatiekanalen en een nieuwe luchtbehandelingskast. Er worden gasinstallaties geplaatst ten behoeve van het laboratorium.

Werktuigkundig en elektrotechnisch

Verder wordt de warm- en koudwaterinstallatie vervangen. En komt er een aparte zuiginstallatie voor de zuurkasten. Er worden nieuwe elektrotechnische installaties aangebracht inclusief noodstroomvoorzieningen.

 

Op dit adres hebben wij in samenwerking met een aantal andere partijen een laboratorium gerealiseerd. MeiraGTx Netherlands B.V. is een biofarmaceutisch bedrijf dat lokale gentherapie ontwikkelt voor verschillende indicaties, met behulp van virus gemedieerde gen overdracht.

Vorig jaar hebben wij op dit adres het volledige gebouw gerenoveerd op werktuigkundig en elektrotechnisch gebied. Hierdoor is het energielabel verlaagt van G naar A. Voor het laboratorium hebben wij ook weer de werktuigbouwkundige en elektrotechnische werkzaamheden verricht.

Elektrotechnische werkzaamheden

Dit houdt onder meer in dat we alle elektrotechnische installaties hebben geplaatst inclusief data installatie, noodstroomaggregaat en UPS. We hebben voor het laboratorium ook de verlichting aangebracht.

Werktuigbouwkundige werkzaamheden

De apparatuur in zo’n laboratorium geeft natuurlijk een hoge interne warmtelast. Hiervoor hebben we additionele koeling geplaatst. Er zijn kunststof afzuigkanalen aangebracht ten behoeve van de zuurkasten en er is 5-voudige ventilatie aangebracht met onderdruk in de laboratoria. Er is een CO2-, O2- en perslucht installatie geplaatst.

Sanitaire voorzieningen

Hygiëne speelt een uiterst belangrijke rol in laboratoria. We hebben verschillende sanitaire voorzieningen geplaatst zoals boiler met recirculatie leiding, nooddouches, oogdouches en wastafels.

Demiwater installatie

Het leidingwater in Nederland bevat tal van componenten die invloed hebben op de kwaliteit. In laboratoria worden hoge kwaliteitseisen gesteld aan het proceswater. Daarom hebben we een demiwater installatie geplaatst.

 

 

In opdracht van Tétris db hebben we op de Herikerbergweg 110 de 3e en 4e  verdieping gerenoveerd.

Werktuigkundige werkzaamheden

Op werktuigkundig gebied hebben we al het kanaalwerk vervangen. De gehele koelinstallatie is gerenoveerd en we hebben de voorzieningen aangelegd voor de nieuwe pantry’s.

Elektrotechnische werkzaamheden

Op elektrotechnisch gebied hebben we de brandmeldcentrale en de ontruimingsinstallatie vernieuwd.

Voor één van de grootste internationale hotelketens wereldwijd zijn wij momenteel werkzaam in één van hun hotels te Utrecht. Het betreft hier renovatie van de werktuigkundige installaties voor zowel de 280 hotelkamers als de algemene delen, zoals onder meer de ruim 30 vergaderzalen, restaurant en fitnessruimte. Het gebouw is 21 verdiepingen hoog en daarmee één van de hoogste gebouwen in Utrecht.

Werktuigkundig

De werkzaamheden die we hier uitvoeren betreft een renovatie van alle werktuigkundige installaties. Renovatie van de luchtbehandelingskasten en toevoerkasten luchtbehandeling (inclusief kanaalwerk) voor de technische ruimtes, de vergaderzalen en de hotelkamers en alle andere aanwezige ruimtes in het gebouw. De dakventilatoren worden vervangen en ook de verwarming en koeling wordt gerenoveerd. We vervangen in het gebouw 325 wand fancoil units. De warm tapwater voorzieningen worden gerenoveerd voor de verdiepingen en de keuken. Dit betreft onder meer aanpassen en/of vervangen van boilers, isolatie en circulatiepompen.

De regelinstallatie (regelkasten en regelpanelen) wordt gerenoveerd. De installaties worden zo ingeregeld dat ze op de meest efficiënte manier communiceren, zodat een optimale prestatie uit de installaties wordt gehaald in combinatie met lange levensduur.

Elektrotechnisch

Verder vinden er ook nog elektrotechnische werkzaamheden plaats. Het gaat hier om het plaatsen van LED-verlichting in de verschillende technische ruimtes en noodverlichting.

 

In opdracht van TP Vision Europe B.V. renoveren wij de 6e en 7e etage. De huurder wil een geheel nieuwe indeling realiseren conform de laatste richtlijnen. Daarom renoveren wij op deze verdiepingen alle elektrotechnische en werktuigkundige installaties.

Elektrotechnisch

Wij demonteren alle elektra en thermostaten uit de wanden ten behoeve van het slopen van de wanden. Doordat er een geheel nieuwe indeling onstaat op deze verdiepingen wordt de verlichting aangepast. Zo worden onder meer de spots vervangen in de gangzone en wordt de TL-verlichting aangepast van 830 naar 840. Er worden CAT6 data-installaties aangebracht. Vloerpotten worden gemonteerd. De brandmeldinstallatie- en de ontruimingsinstallaties worden aan de nieuwe indeling aangepast. In de vergaderruimtes komen nieuwe schermen waarvoor wij de voedingen aanleggen. Wij leggen nieuwe data bekabeling aan voor alle nieuwe displays en printers.

Werktuigkundig

We realiseren de regeltechnische en luchtzijdige aanpassingen, zodat deze voldoen aan de nieuwe indeling. De toiletgroepen worden geheel vernieuwd. Hier zorgen wij voor een goed klimaat door middel van onder meer luchtventilatie. En we nemen hiervoor tevens het elektrotechnische gedeelte voor onze rekening.  Er wordt een klimaatplafond aangebracht, om zo energiezuinig te koelen en te verwarmen.

Om de nieuwe installaties met elkaar te laten communiceren wordt ook de regeltechniek aangepast. De installaties worden zo ingeregeld dat ze op een efficiënte manier met elkaar samenwerken  teneinde een energiezuinige omgeving te creëren.