Project

Renovatie 14e verdieping Millenium Tower


Opdrachtgever

Dit project betreft de 14e verdieping op de Radarweg 29 te Amsterdam. Ook wel beter bekend als de Millenium Tower. Deze verdieping wordt gerenoveerd om te voldoen aan de wensen van de huurder. Wij zijn reeds bekend met dit gebouw doordat we hier ook voor het hele gebouw het technisch beheer, onderhoud en service uitvoeren. Wij zorgen tijdens deze renovatie ervoor dat de werktuigkundige installaties en de BMI- en ontruimingsinstallaties voldoen aan de nieuwe situatie.

Millennium Tower Amsterdam

Deze multi-tenant locatie telt 24 verdiepingen met een gezamenlijk vloeroppervlak van ruim 40.000 m2, waar grote huurders als o.a. Reed Elsevier en het UWV huisvesten. Met een hoogte van bijna 100 meter is het één van de hoogste gebouwen van Amsterdam. Het gebouw beschikt over tal van voorzieningen zoals een full-serviced receptiebalie, bakery café, bedrijfsrestaurant, meeting center en een gym. Millennium Tower beschikt over een energielabel A.

Werktuigkundige werkzaamheden

Er moeten diverse werktuigkundige werkzaamheden plaats vinden om aan de nieuwe situatie te voldoen. Zo moeten onder meer de ruimtethermostaten verplaatst worden, doordat de verdieping een nieuwe indeling heeft gekregen. De pantry’s worden verplaatst en dus moeten ook de pantry’s opnieuw aangesloten worden op het leidingwerk. Er worden belcellen gerealiseerd, waarvoor we ventilatie aanbrengen. DID-units worden verplaatst en overstroomslangen worden aangebracht boven de plafonds.

BMI/AOI-installatie

Voor deze installatie plaatsen we speakers bij en verplaatsen we ook een aantal speakers door de vernieuwde indeling. Daarvoor wordt natuurlijk het benodigde kabel- en leidingwerk aangepast en waar nodig opnieuw of extra aangelegd. De programmering van de ontruimingsinstallatie wordt aangepast aan de nieuwe situatie en het tekenwerk wordt aangepast, zodat er een duidelijk beeld is van de nieuwe installatie.