Project

Renovatie A-factorij 12.000 m2


Opdrachtgever

Op de Pilotenstraat 35-45 te Amsterdam is de A-factorij gevestigd. Wij hebben via Cushman & Wakefield de opdracht gekregen om de installaties op elektrotechnisch en werktuigkundig gebied te vernieuwen/renoveren. Het doel van deze renovatie is verduurzaming. De werkzaamheden worden uitgevoerd verdeeld over de bouwdelen A t/m F. Tevens passen we en vernieuwen we de brandmeldinstallatie.

Voor aanvang van de werkzaamheden hebben we een V&G-plan (veiligheids & gezondheidsplan) opgesteld waarmee gewerkt wordt.

De A-factorij

De “A-Factorij” is gelegen op het creatieve bedrijventerrein de Schinkelhaven. Het gebouw is een combinatie van een voormalige fietsenfabriek met bijbehorend kantoor en drie later ontwikkelde paviljoens. De A-factorij bestaat uit een mix van kleinere en grotere gebouwen en is kenmerkend door zijn grote ruimtes en grote raampartijen. Er heerst een unieke industriële uitstraling. Het beschikt over een VVO van zo’n 12.000 m2.

Elektrotechnisch

Verdeeld over de verschillende bouwdelen vinden de werkzaamheden plaats. Zo komt er een nieuwe brandmeldinstallatie, worden er LED-armaturen geplaatst, er komt nieuwe noodverlichting en nieuwe noodwegverlichting. Er worden nieuwe kabelgoten geplaatst, nieuwe bekabeling en nieuwe wcd’s worden geplaatst. De sprinkler wordt aangepast.

Werktuigkundig

Er worden onder meer 165 ventilatorconvectoren geplaatst. De LBK’s worden vernieuwd of gerenoveerd. Er worden hybride warmtepompen geplaatst en er worden nieuwe boilers geplaatst.

Brandmeld

In verschillende bouwdelen worden nieuwe brandmeldinstallaties geplaatst. Er wordt nieuwe noodverlichting en nieuwe noodwegverlichting geplaatst op basis van de indeling.