Project

Laboratorium 2.500 m2


Uitgevoerd door

In dit gebouw realiseren wij een laboratorium annex kantoor van 2.500 m2. Gelijktijdig wordt het gebouw gasloos gemaakt. Het project zal in 2 fases uitgevoerd gaan worden.

In deze eerste fase wordt de verwarming, koeling, luchtbehandeling en regeltechniek geïnstalleerd en in bedrijf gesteld. Een laboratorium vereist de nodige toe- en afvoer van gasleidingen (niet zijnde aardgas), welke in de 1e fase worden meegenomen.

In de nieuwbouw dat wordt gerealiseerd leggen wij de elektrische voorzieningen aan.

Klimaat

De verwarmings- en koelinstallaties worden in de plafonds geïntegreerd middels fancoilunits. Slimme regeltechniek zorgt ervoor dat er een zo optimaal mogelijk resultaat uit deze installaties worden behaald.

Elektra

Er is een toenemende vraag naar vermogen en daarom wordt de trafo vervangen voor een grotere trafo. Daarnaast plaatsen we een nieuwe HKL met op de verdiepingen verdeelkasten. Er wordt een nieuwe lichtinstallatie, met regelbare LED armaturen en noodverlichting, geïnstalleerd. Onder de werkplekken komen vloerpotten en datapunten. De laadpalen op het parkeerterrein worden voorzien van voeding.

Bouwkundig

Tevens voeren we bouwkundige werkzaamheden uit om de opdrachtgever te ontzorgen. Waaronder het maken van bouwkundige sparingen in de vloeren inclusief stalen onderconstructie. De systeemplafonds worden voorzien van plafondtegels, geschikt voor laboratoria. Alle sparingen door de brandwanden worden brandvertragend afgedicht. Op de dakconstructie maken we een onderconstructie ten behoeve van de daarop installaties.