Project

Centrum Utrecht - renovatie hotel (280 kamers)


Opdrachtgever

Uitgevoerd door

Voor één van de grootste internationale hotelketens wereldwijd zijn wij momenteel werkzaam in één van hun hotels te Utrecht. Het betreft hier renovatie van de werktuigkundige installaties voor zowel de 280 hotelkamers als de algemene delen, zoals onder meer de ruim 30 vergaderzalen, restaurant en fitnessruimte. Het gebouw is 21 verdiepingen hoog en daarmee één van de hoogste gebouwen in Utrecht.

Werktuigkundig

De werkzaamheden die we hier uitvoeren betreft een renovatie van alle werktuigkundige installaties. Renovatie van de luchtbehandelingskasten en toevoerkasten luchtbehandeling (inclusief kanaalwerk) voor de technische ruimtes, de vergaderzalen en de hotelkamers en alle andere aanwezige ruimtes in het gebouw. De dakventilatoren worden vervangen en ook de verwarming en koeling wordt gerenoveerd. We vervangen in het gebouw 325 wand fancoil units. De warm tapwater voorzieningen worden gerenoveerd voor de verdiepingen en de keuken. Dit betreft onder meer aanpassen en/of vervangen van boilers, isolatie en circulatiepompen.

De regelinstallatie (regelkasten en regelpanelen) wordt gerenoveerd. De installaties worden zo ingeregeld dat ze op de meest efficiënte manier communiceren, zodat een optimale prestatie uit de installaties wordt gehaald in combinatie met lange levensduur.

Elektrotechnisch

Verder vinden er ook nog elektrotechnische werkzaamheden plaats. Het gaat hier om het plaatsen van LED-verlichting in de verschillende technische ruimtes en noodverlichting.