Verwarmen met een warmtepomp

Wie éénmaal aan de luxe van airconditioning gewend is, wil nooit meer zonder, zelfs niet in de winter. Met airconditioning kunt u het hele jaar door het binnenklimaat geheel naar uw hand zetten.

Als u namelijk kiest voor airconditioning met een warmtepomp, kan in het voor- en naseizoen voortaan de verwarming uit.

U heeft dan ook nog eens lagere stookkosten.

Hoe werkt een lucht/lucht warmtepomp?

Koeling met een lucht/lucht warmtepomp

Een warmtepomp is een systeem dat uw ruimte tijdens de warmste zomers koelt en tijdens de koudste winters verwarmt. In de modus ‘koeling’ absorbeert het koudemiddel van het toestel de warmte van de ruimte om het buiten af te zetten. In de modus ‘verwarming’ is dit juist het omgekeerde.

Verwarming met een lucht/lucht warmtepomp

Een warmtepomp draait de koelcyclus dus om. Het apparaat onttrekt dan warmte aan de buitenlucht en geeft deze aan de binnenlucht af. Dit is een uitermate efficiënt proces; de warmte uit de buitenlucht is immers gratis. We hoeven het alleen van buiten naar binnen te transporteren. De warmtepomp kan zelfs bij -15 °C nog voldoende warmte uit de buitenlucht winnen.

 

Minder stookkosten

Met een warmtepomp vermindert u het gebruik van de bestaande cv-installatie, omdat deze in het tussenseizoen uitgeschakeld kan blijven of zelfs geheel overbodig wordt.

Vijf keer energievriendelijker

Warmtepompsystemen zijn veel energievriendelijker dan andere verwarmingssystemen. Dit omdat ons systeem niet gebaseerd is op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen van warmte. Hierdoor zijn warmtepompen soms vijf keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen.

Vraag direct offerte aan

Vraag direct offerte aan voor uw airconditioning. Indien u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op voor vrijblijvende informatie of voor een afspraak met één van onze adviseurs. Vraag hier offerte aan.

Hoe werkt een lucht/water warmtepomp?

Koeling met een lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp is een systeem dat uw ruimte tijdens de zomer koelt en tijdens de winter verwarmt. In de modus ‘koeling’ absorbeert het koudemiddel van het toestel de warmte van de ruimte om het buiten af te zetten. In de modus ‘verwarming’ is dit juist het omgekeerde.

Verwarming met een lucht/water warmtepomp

Een warmtepomp draait de koelcyclus dus om. Het apparaat onttrekt dan warmte aan de buitenlucht en geeft deze aan het water circuit af. Dit is een uitermate efficiënt proces; de warmte uit de buitenlucht is immers gratis. We hoeven het alleen van buiten naar binnen te transporteren. De warmtepomp kan de warmte afgeven aan de vloerverwarming kan deze gebruiken om uw tapwater te verwarmen.

Vijf keer energievriendelijker

Warmtepompsystemen zijn veel energievriendelijker dan andere verwarmingssystemen. Dit omdat ons systeem niet gebaseerd is op het verbranden van brandstof, maar op het verplaatsen van warmte. Hierdoor zijn warmtepompen soms vijf keer energievriendelijker dan andere verwarmingstoestellen.

Meer weten over verwarming met een warmtepomp?
Neem contact met ons op

Heeft u vragen over verwarming door airconditioning met warmtepomp? Of wilt u meer weten over onze oplossingen of diensten? Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie of voor een afspraak met één van onze adviseurs.
Nick Martens
Contactinformatie
KlimaPlan Klimaattechniek B.V.
De Corridor 12-S
3621 ZB Breukelen
T +31 (0)85 064 62 60
E info@klimaplan.nl