Een goedkope en snelle oplossing

Als het kwik boven de dertig graden klimt, stijgt de verkoop van draagbare airco’s. De temperatuur van je binnenruimte volgt snel de buitentemperatuur. Zelfs na een korte hittegolf. Je ramen openzetten helpt in deze situatie niet. Een ventilator verplaatst lucht, maar koelt die niet af.

Bij hoge temperaturen kopen veel mensen een mobiele airco. Die zorgt snel voor afkoeling van je leefruimte. Zo’n verrijdbare airco is makkelijk verplaatsbaar en snel geplaatst. Stroom haal je uit het stopcontact, verse lucht voer je aan via de raamopening. Overdag zet je de airco in de woonkamer, ’s avonds verkoelt het toestel je slaapkamer.

Mono- en splitsystemen

Mobiele airco’s zijn onder te verdelen in mono- en splitsystemen. In beide gevallen zit de compressor in het binnendeel, wat betekent dat de airconditioners wel wat meer geluid maken dan een vaste airconditioner.

Voordelen mobiele airco

 • Geen installatie nodig, dus snel geplaatst
 • Makkelijk verplaatsbaar, dus te gebruiken voor verschillende ruimtes,
 • Ideaal als tijdelijke oplossing,
 • Goedkoper dan een vaste airco.

Vraag direct offerte aan

Vraag direct offerte aan voor uw airconditioning. Indien u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op voor vrijblijvende informatie of voor een afspraak met één van onze adviseurs. Vraag hier offerte aan.

Mobiele airco met monosysteem

Een monosysteem bestaat uit één verrijdbaar apparaat (een binnenunit), dat de warme lucht via een slang naar buiten afvoert.

Mobiele airco met splitsysteem

Een splitsysteem bestaat uit een binnenunit en buitenunit. De warme lucht wordt door de verdamper opgenomen en via een afvoerslang met koelmiddel naar de buitenunit geleid, welke de warmte naar buiten afvoert. Een splitsysteem lijkt meer op een vast systeem, heeft een dunnere afvoerslang en werkt beter dan een monosysteem. Het resultaat is een hoger koelvermogen en iets stillere werking.

Meer weten over mobiele airco’s?
Neem contact met ons op

Heeft u vragen over mobiele airco’s? Of wilt u meer weten over onze oplossingen of diensten? Neem contact met ons op voor vrijblijvende informatie of voor een afspraak met één van onze adviseurs.
  Nick Martens
  Contactinformatie
  KlimaPlan Klimaattechniek B.V.
  De Corridor 12-S
  3621 ZB Breukelen
  T +31 (0)85 064 62 60
  E info@klimaplan.nl